Friskvårdsbidraget höjs i Växjö kommun

Från och med 2025 höjs friskvårdsbidraget för Växjö kommuns medarbetare. Friskvårdsbidraget höjs med 500 kronor till 2 500 kronor per år och anställd.

– Friskvårdsbidraget bidrar i stor utsträckning till att Växjö kommun får friska medarbetare och det möjliggör även ett hållbart arbetsliv för den enskilde medarbetaren. Därför är det viktigt att höja friskvårdsbidraget, säger Magnus P. Wåhlin (MP), kommunalråd.

– Vi har tidigare höjt friskvårdsbidraget och vid varje höjning har vi sett att fler väljer att nyttja bidraget. Ju högre stödet är desto fler tycker att det är meningsfullt att använda det och vi hoppas att denna höjning ska ha samma effekt, säger Maria Garmer (V), kommunalråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

I och med denna nya höjning har styret i Växjö kommun höjt friskvårdsbidraget med 1 000 kronor under denna mandatperiod. Under 2023 var det 79 % av medarbetarna som valde att ta del av bidraget, det kan jämföras med 69 % under 2022.

– Att införa ett högre friskvårdsbidrag är ett sätt att stärka kommunens attraktivitetskraft, säger Malin Lauber (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Att införa ett högre friskvårdsbidrag är en del av Socialdemokraternas, Vänsterpartiets och Miljöpartiet de grönas budgetförslag för Växjö kommun 2025. I arbetet med att ta fram budgetförslaget har Centerpartiet deltagit.

Budgetförslaget presenteras i sin helhet på tisdag och det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige den 19 november.

facebook Twitter Email